NAOČARE

Naočare nemaju samo estetskui ulogu, nego služe kao medicinsko pomagalo za korekciju vida. Zato je potrebno i odabrati ih na pravi način uz pomoć stručnog osoblja. U Optičarskoj radnji VID dobićete prave savete prilikom odabira rama za naočare i dioptrijskog stakla.

optičarska radja Vid borča

Dioptrijske naočare

Naočare za vid osim toga što služe za korekciju vida, imaju i ulogu modnog detalja. Optika Vid nudi raznovrstan izbor dioptrijskih naočara, po pristupačnim cenama. Jako je bitno da stakla za naočare budu vrhunskog kvaliteta i izrade, jer upravo ona koriguju Vaš vid.

Kod Nas možete pronaći ramove brendiranih proizvođača : joop, kaguar, moretti, tony morgan, consul, kubik…

Ramovi za naočare

Veliki izbor ramova za naočare od plastike i metala.

Metalni ramovi su dosta otporni i fleksibilni.

Plastični ramovi imaju osobinu veoma laganih materijala, koji pružaju velike mogućnosti kako u korišćenju tako i u izboru boja.

Optika vid vidikovac akcija
Optičarska radnja vid Borča

Stakla za naočare

U ponudi imamo:

  • Progresivna (Multifokalna) stakla;
  • Antirefleks stakla i
  • Foto gray stakla.

Progresivna  ( Multifokalna ) stakla

Progresivna  stakla objedinjuju dioptrije za sve distance, postepenim prelaskom od najslabije do najjače dioptrije. Staklo izgleda kao i staklo sa jednom dioptrijom. Ovakva stakla su pogodna za osobe koje se bave dinamičnim poslom, pa samim tim nemaju mogućnost stalnog menjanja naočara. Ova stakla pružaju mogućnost da sa jednim naočarima čitate, radite na računaru i komunicirate sa ljudima na većim distancama.

Multifokalna stakla možemo izraditi prema vašim potrebama.

Tipovi monofokalnih sočiva:

  • Matrix Mono
  • Matrix Sport
  • Elegance

Matrix mono poseduje asferičnz-atoričnu unutrašnju površinu, samim tim Vam daje šire šire i udobnije vidno polje. U odnosu na tradicionalnu izradu stakla, sočiva su tanja i daju Vam bolji optički kvalitet.

Matrix Sport se izrađuju po individualnim parametrima. Ovakva sočiva su namenjena za sportske okvire sa većim baznim krivinama.

Elegance sočiva predstavljaju najsavremeniju generaciju lentikular sočiva koja su namenjena za osobe sa visok dioptrijom. Pre svega zbog svoje težine i debljine postiže se lepši estetski izgled. Mogu se raditi i na sportskim okvirima i na ramovima sa većom baznom krivinom.

Antirefleks stakla

Antireflex sloj je razvijen da bi se eliminisao neželjeni  efekat refleksije sa površine stakala. Pored poboljšanja vida, ova stakla daju lepši izgled Vašim naočarima. Antirefleks stakla omogućavaju kvalitetniju sliku i smanjuju  zamor očiju pri dugotrajnom radu. Antireflex sloj dobar je i za sunčane naočare jer eliminiše odsjaj od sunca koji se reflektije u oči sa zadnje površine stakla kada je sunce iza vas.

Foto gray stakla

Foto gray stakla menjanju boju (u braon ili sivo) usled izlaganja naočara spoljoj svetlosti. Kada su foto gray stakla izložena sunčevoj svetlosti potamne do 85%. Ovu vrstu stakala Vam preporučujemo  za naočare za daljinu. Pružaju 100% UVA i UVB  zaštitu.

Naše stručno osoblje će Vam sa zadovoljstvom pružiti besplatan pregled i pomoći u izboru stakala kao i okvira za naočare prema vašem obliku lica, a u skladu sa modnim trendovima.